Volledig scherm
Scène uit de voorstelling BOTTEN van tgECHO met vlnr Ellen Goemans, Anna Schoen en Lotte Dunselman. Foto: Sanne Peter

Genomineerden Cultuurprijs Arnhem bekendgemaakt

ARNHEM - Muziektheatergroep BOT,  tgECHO,  MAISON the FAUX en Collectie DE.GROEN zijn genomineerd voor de Cultuurprijs Arnhem. Vrijdag 26 januari wordt de Cultuurprijs van de gemeente uitgereikt in Showroom Arnhem aan de Kleine Oord 177. Wethouder Gerrie Elfrink zal de prijs overhandigen aan één van de genomineerden. 

De jury van de Cultuurprijs Arnhem, bestaande uit Eve Hopkins (De Nieuwe Oost), July Ligtenberg (Plaatsmaken) en Stefan Rebergen (Luxor Live), roemt de genomineerden omdat zij ieder vanuit een andere discipline met veel zeggingskracht werken en het culturele veld in Arnhem, maar ook daarbuiten, stimuleren.

Jury motivatie

Volledig scherm
Catwalkshow Maison the Faux in het Transformatorhuis tijdens de Amsterdam Fashion Week 2014. © Amaury Miller

Muziektheatergroep BOT maakt volgens de jury niet alleen een groot fysiek spektakel maar ook kleine liedjes op zelfgemaakte instrumenten. tgECHO komt voort uit de zogenaamde Arnhemse traditie waarbij de acteurs niet alleen spelen, maar ook zelf voorstellingen maken: beeldend, fysiek, nieuw-Nederlands teksttheater.

Voor elke collectie en elk project werkt MAISON the FAUX samen met de creatieve sector om de modewereld op te schudden.  Collectie DE.GROEN gaf de binnenstad van Arnhem volgens de jury inhoudelijk opnieuw betekenis door in een oud bankgebouw een huis voor hedendaagse beeldende kunst te beginnen.

Cultuurprijs Arnhem

Jaarlijks reikt gemeente Arnhem de Cultuurprijs Arnhem uit. Deze stimuleringsprijs wordt toegekend aan kunstenaars die een vernieuwende bijdrage leveren aan het culturele landschap van Arnhem. De prijs bestaat uit een geldbedrag van 5.000 euro en werd in het verleden toegekend aan: Code Rood en Motel Spatie, Roof Garden Arnhem, Facing Pages en Donnerwetter.

De uitreiking om 17.00 uur is de opening van de eerste Arnhemse Uitnacht. Zie arnhemseuitnacht.nl.

Volledig scherm
Job van Gorkum van muziektheatergroep BOT tijdens hun voorstelling LEK. © Ilton K. Do Rosario, Edwin Smits, Cyril Wermers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.