Volledig scherm
© Thinkstock

Gevangenisstraf voor Arnhemmer die op twee vrouwen inreed

ARNHEM - De rechtbank heeft vanochtend een 19-jarige Arnhemmer veroordeeld voor bedreiging en poging tot doodslag. De man reed op 19 februari dit jaar in Huissen in op zijn (ex)-vriendin en haar moeder, die samen op een fiets zaten. Een dag eerder had hij de moeder bedreigd. Door de aanrijding kwamen de vrouwen hard ten val.

De Arnhemmer kreeg een gevangenisstraf van 20 maanden opgelegd, waarvan tien voorwaardelijk. Daarnaast is zijn rijbevoegdheid voor 12 maanden opgezegd.

Opzet
Volgens de rechtbank wilde de man zijn (ex-)vriendin en haar moeder van het leven beroven, aangezien hij rechtstreeks en met een behoorlijke snelheid op hen afreed. De man verklaarde dat hij zijn auto vlak voor de twee vrouwen wilde parkeren om met ze te praten, maar dat vindt de rechtbank niet geloofwaardig. Verschillende getuigen vertelden namelijk dat de Arnhemmer er agressief uitzag en een boze, opgefokte indruk maakte. Deze verklaringen sluiten aan bij de boosheid die de man bekende te hebben tegenover de moeder vanwege de relatieproblemen tussen hem en zijn (ex-)vriendin.

Voordeel
Bij het bepalen van de straf, liet de rechter zwaar meewegen dat de man direct de plaats van het ongeval verliet en zich niet om de twee slachtoffers bekommerde. Tegelijk nam de rechtbank in overweging dat de man geen strafblad heeft, nog jong is en bereid is om zich te laten behandelen voor zijn agressieve gedrag.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.