Gezellige drukte op ‘familiedag’ in Musis

VideoARNHEM – Een kritische noot? Nee, die werd zaterdag niet gekraakt binnen de poorten van het nieuwe Musis. Waar vrijdag nog door menig Arnhemmer werd gemopperd op de 35 euro die moest worden neergeteld om het openingsconcert te kunnen bijwonen, klonken op dag twee van ‘Musis Open’ louter tevreden geluiden.

Volledig scherm
Veel Arnhemmers hebben tijdens de 'familiedag' een kijkje genomen in het nieuwe Musis. © Rolf Hensel

Dag twee van het drie dagen durende openingsprogramma was omgedoopt in Familiedag. Met optredens, workshops en activiteiten die allemaal in het teken stonden van muziek, dans, plezier en familie. En … van het meeste kon gratis worden genoten. Het was dan ook uren achtereen een drukte van belang.

Hoogtepunt was het optreden van Het Gelders Orkest met de kinderen van de Willem Dreesschool, de John F. Kennedyschool en de Montessoribasisschool De Binnenstad. Het was een herhaling van het concert dat een dag eerder werd voorgeschoteld aan onder meer koningin Máxima, maar nu met enkele honderden ouders in de zaal. Het plezier dat zij aan de voorstelling beleefden, was misschien nog wel groter dan de lol die de kinderen zelf hadden.

Gijsje van Honk, de bijna oud-directeur van Musis, genoot met volle teugen. Dat had ze een dag eerder met alle genodigden ook gedaan, maar nu nog een beetje meer, zei ze eerlijk. ,,Dit geeft energie. Dit is waar we het voor doen. Schitterend toch hoe dat orkest en die kinderen samengaan? Waarom denk je dat Máxima vrijdag zo’n grote hoed op had? Dan kon ze al die bobo’s een beetje ontwijken. ‘De kinderen’, zo vertelde ze me, ‘zijn degenen voor wie ik hier kom’.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.