Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Thinkstock

GGD kan miljoenen besparen op zorg voor gezonde kinderen

ARNHEM - Uitgebreide en gespecialiseerde zorg voor kinderen die niets mankeren, is volgens de GGD's in Gelderland niet nodig. Er kunnen miljoenen euro's bespaard worden door de zorg voor gezonde kinderen over te laten aan assistenten en verpleegkundigen.

4 reacties

 • Lentje

  5 jaar geleden
  Het hele idee van preventie is dat alle kinderen gezien worden, en niet als 'iemand' denkt dat het zinvol is. Je moet als arts ook heel veel 'normale' kinderen hebben gezien om de 'afwijking' te herkennen. Maatwerk is zeker in de zorg altijd een synoniem voor bezuiniging. Het stuk in de krant maakt het er niet beter op; "we hebben er goede, gezonde volwassenen door gekregen. Maar we leven nu in een andere tijd. Ouders kiezen hun eigen manier van opvoeden" Ja, en? Dus dan is het volgen van de ontwikkeling van een kind overbodig?
 • Daantje

  5 jaar geleden
  Inderdaad. Met alle nare, zelfs dramatische, gevolgen van dien. 
 • Mening

  5 jaar geleden
  Gebeurd in de ziekenhuizen al sinds begin 2000, dat patienten door verpleging in een doktersjas gezien worden. Inderdaad goedkoper.. dat is uiteindelijk het belangrijkste..
 • ludo tausch

  5 jaar geleden
  Alleen een arts mag een diagnose stellen. Er ontstaat een risico, dat een assistent iets niet ziet. Hoe groot die kans is, is totaal onbekend. Ik raad ouders aan dichtbij hun eigen huisarts te blijven, en daar advies te vragen, in geval van twijfels. Goed is dat ook docenten naar arts kunnen verwijzen. Zij zien het kind namelijk veel.Een belangrijke observatie dus. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem