Het terrein van Pro Persona
Volledig scherm
PREMIUM
Het terrein van Pro Persona © Erik van 't Hullenaar

Ggz-kliniek voor vluchtelingen Wolfheze gaat dicht

WOLFHEZE - Nederlands enige kliniek voor vluchtelingen en asielzoekers met psychische problemen, Phoenix in Wolfheze, gaat per 1 oktober sluiten. De toestroom vanuit deze doelgroep is de afgelopen jaren sterk afgenomen.

3 reacties

 • Christine244

  3 jaar geleden
  Hier worden speciaal opgeleide en bijgeschoolde medewerkers op gezet die professioneel zijn om om te gaan met deze doelgroep.Jaren geleden was dit al aan de orde in een Joods tehuis waar ik werkte, extra bijscholing maar ook een groot stuk inlevingsvermogenHier doe je de medewerkers echt mee tekort.En er zijn verschillende methodes om er mee om te gaanOp een enkeling na voelt men het niet als als een kruisverhoor maar interesse en hun verhaal kwijt kunnen en samen een plan en benadering zoeken tot elkaarDat is het doel en heeft tijd nodig.Net als andere GGZ clienten, ja hulp hren vragen bij.
 • Christine244

  3 jaar geleden
  Ben het absoluut niet met je eens Dhjana, de gemiddelde behandelaar of verzorger werken al jaren met deze doelgroep en hebben bijscholingen en cursussen gehad juist om met deze doelgroep te werken. Dit geldt overigens ook in Verpleeg /verzorgingshuizen waar ik al vroeg met hier mee te maken kreeg 25 jr geleden, het Joodse tehuis Beth Zikna. Zeg niet dat dit niet te vergelijken is want ook de bewoners hadden vreselijk oorlogsverleden. Tevens wordt en werd er toen al een speciaal team op gezet. Dus geen uitzendkrachten ect. Zij ervaren (de) het niet als een kruisverhoor ms een enkeling.
 • Dhjana

  3 jaar geleden
  Slechte zaak. De gemiddelde behandelaar bij Pro Persona of elders heeft weinig tot geen ervaring met het werken met oorlogs- of geweldsslachtoffers met een andere culturele achtergrond en begrijpt niet dat ze met hun - overigens goedbedoelde - vragen de indruk kunnen geven dat een gesprek geen gesprek is, maar het zoveelste kruisverhoor. Dat staat het vertrouwen in de weg.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.