Volledig scherm
© ANP

Gift van 1 miljoen euro voor Arnhemse jongeren met schulden

ARNHEM - Arnhem heeft een gift van 1 miljoen euro gekregen van de Dullertstichting om jongeren met (dreigende) schulden te helpen. Ook wordt het geld gebruikt om te voorkomen dat jongeren en jongvolwassenen in financiële problemen terechtkomen. 

Aanleiding voor de gift is het gegeven dat Willem Hendrik Dullert tweehonderd jaar geleden in Arnhem is geboren. 

Steuntje

De liberaal is jarenlang Tweede Kamerlid en voorzitter van de Tweede Kamer geweest. Zijn vermogen heeft hij nagelaten aan een stichting met zijn naam. De stichting voert de laatste wens uit van Dullert om mensen en instellingen die dat nodig hebben een steuntje in de rug te geven. Niet met geld, maar met meubilair, witgoed, bedden, fietsen en laptops. 

Met de gift wil de Dullertstichting laten zien dat zij nog steeds inwoners van Arnhem en omliggende gemeenten helpt. De gift onderstreept volgens Maarten Schellingerhout ook de jarenlange goede band tussen de gemeente Arnhem en de Dullertstichting. 

Grip

Het bedrag van 1 miljoen is volgens hem niet willekeurig gekozen. ,,Dit kunnen wij missen zonder dat de giften die wij aan andere organisaties en instellingen verstrekken in gevaar komen. Bovendien moest het in onze ogen ook een substantieel bedrag zijn.’’

Burgemeester Marcouch heeft deze week in ontvangst genomen. Vast staat dat het wordt bestemd voor bestaande en nieuwe te ontwikkelen projecten op het terrein van de preventie en de schuldhulpverlening aan  jongeren en jongvolwassenen in Arnhem. De doelgroep bestaat uit jongeren vanaf 16 jaar tot en met 27 jaar. Volgens Schellingerhout is daar moeilijk op grip op te krijgen. ,,Gezamenlijk maken we een plan dat moet aansluiten op de behoefte van de jongeren.’’

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.