Airbornedirecteur Sara Heijse.
Volledig scherm
Airbornedirecteur Sara Heijse. © DG

Gouden Gelderse Roos voor Hartenstein

OOSTERBEEK - Villa Hartenstein in Oosterbeek is zaterdag winnaar geworden van de Gouden Gelderse Roos. Museum Staal in Almen werd tweede, het Nijmeegse project Verbeelding van de Waal derde.

Er dongen 35 inzendingen mee naar de prijs voor een activiteit die het Gelders erfgoed eer aan doet. Zij kregen samen 4.500 stemmen, waarna er een top 3 overbleef waarop nog eens 1.600 stemmen werden uitgebracht. 

Hartenstein kreeg meer dan de helft van het publiek achter zich. Het museum wil de komende jaren meer bezoekers verwelkomen, de vaste tentoonstelling vernieuwen en het in- en exterieur van de historische buitenplaats restaureren. Het idee is Villa Hartenstein terug te brengen naar de staat waarin de Engelse soldaten het pand in 1944 aantroffen.

De juryprijs ging naar het regionaal archief Tiel voor een digitale studiewand. Dat is een glazen wand waarop archiefstukken te zien zijn.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.