Volledig scherm
De Jansbeek in Arnhem © Rolf Hensel

Goudvissen in de Jansbeek

ARNHEM - Een groepje Arnhemmers heeft vrijdagavond elf goudvissen uitgezet in de Jansbeek, die sinds eind vorig jaar dwars door het centrum van de Gelderse hoofdstad loopt. Deze daad is verricht in de buurt van de Vitessebrug, vlakbij het filmhuis in aanbouw. Dat melden diverse websites. De actie is ingegeven door de wens wat leven in de brouwerij te brengen.

Vanaf de opening op vrijdag 8 december, en eigenlijk daarvoor al, zorgt de Sint Jansbeek voor nieuws. Allereerst reden tot drie keer toe automobilisten hun voertuig de beek in. Ze waren verrast door het feit dat asfalt plaats had gemaakt voor water. Inmiddels heeft de gemeente Arnhem op cruciale punten grote zwerfkeien neergelegd.

Verder struikelde een Duitse bezoekster aan de stad op de treden van de trap die leidt naar het watervalletje bij de Rijn. Die treden zijn van ongelijke omvang. Een deel van de treden is om op te lopen, een ander deel om op te zitten.

Tot slot werd op nieuwjaarsdag door een inwoonster een nieuwjaarsduik in de Jansbeek genomen, als alternatief voor de inmiddels traditionele duik in het water van de Rijkerswoerdse Plassen. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.