De Jansbeek in Arnhem
Volledig scherm
De Jansbeek in Arnhem © Rolf Hensel

Goudvissen in de Jansbeek

ARNHEM - Een groepje Arnhemmers heeft vrijdagavond elf goudvissen uitgezet in de Jansbeek, die sinds eind vorig jaar dwars door het centrum van de Gelderse hoofdstad loopt. Deze daad is verricht in de buurt van de Vitessebrug, vlakbij het filmhuis in aanbouw. Dat melden diverse websites. De actie is ingegeven door de wens wat leven in de brouwerij te brengen.

33 reacties

 • Eusebrutus

  3 jaar geleden
  Jaren geleden alweer heeft een ondoordachte actie van iemand die één goudvis had losgelaten in het kleine vijvertje van de watertuin in het spijker kwartier ervoor gezorgd dat een complete generatie beschermde salamanders werd uitgeroeid doordat deze goudvis zich tegoed deed aan alle salamandereitjes.  Prachtige visjes om te zien maar wel echte rovers deze beesten die niet in onze buitenwateren thuishoren, hoogstwaarschijnlijk zwemmen ze nu al in de Rijn. Waar deze hele actie dus goed voor is geweest, geen idee, richt meer schade aan dan dat men er plezier aan beleeft.
 • Fiscuswerper

  3 jaar geleden
  Karperachtigen of steenkruipers kunnen gewoon worden uitgezet in water van 10-25 cm diep. Maar dan moet je wel de uitzwem mogelijkheid beperken.
 • d.j hermens

  3 jaar geleden
  Gezocht, een dame die handig is met breien,graag warmen truitjes voor de goudvisjes.Rekening naar Gerrie.
 • PeterR

  3 jaar geleden
  Als de reacties hier zo leest vraag je je toch af of hier nu sprake is van onwetendheid of van botte stompzinnigheid. Alleen al daarom past hier de harde lijn, of die goudvissen op zichzelf nu een probleem zijn of niet.De geschiedenis is vol met stronteigenwijze idioten die met dit soort 'ludieke' acties hele ecosystemen en economieën te gronde hebben gericht. Konijnen in Australië, spreeuwen in de VS, muskusratten in Nederland, en zo kun je nog honderden, zo niet duizenden andere voorbeelden vinden.Het beste is de beek tijdelijk droog te leggen en eventuele kosten te verhalen op de daders.
 • Titus

  3 jaar geleden
  Deze week nog langsgelopen, nu nog schoon, maar denk ook dat de beek helaas zal vervuilen. Hoop van niet, maar gewoonlijk blijven plaatsen in de publieke ruimte niet lang schoon/ zonder zwerfafval, e.d.!  Zal regelmatig onderhoud en ruimen afval nodig zijn! Zodat de beek een plezier voor de bevolking blijven kan.
 1. Boor gaat tien meter de grond in om Ellecomse kinderen met water te kunnen laten kliederen

  Boor gaat tien meter de grond in om Ellecomse kinderen met water te kunnen laten kliederen

  ELLECOM - De grond begint te trillen, Ellecom schudt op zijn grondvesten. Het is vrijdagochtend en Daniël Julius en Luuk Eijkelkamp van het Giesbeekse bedrijf Royal Eijkelkamp zijn zojuist begonnen met het boren van een tien meter diepe bron aan de rand van het het Bosje Mees in het hart van Ellecom. Bovenop de bron komt een handpomp, zodat de kinderen van het dorp hier in de nabije toekomst naar hartelust met water kunnen kliederen.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Australië herdenkt Prins Philip
  Play

  Australië herdenkt Prins Philip

 2. Spiksplinternieuwe priklocatie in Malden nauwelijks gebruikt
  Play

  Spiksplin­ter­nieu­we prikloca­tie in Malden nauwelijks gebruikt

Arnhem e.o.