Volledig scherm
Chef-dirigent Antonello Manacorda.

Griep velt HGO-dirigent Manacorda pal voor belangrijke uitvoeringen

ARNHEM - De Oostenrijkse dirigent Martin Sieghart is afgelopen weekeinde te elfder ure ingevallen als vervanger van chef-dirigent Antonello Manacorda van Het Gelders Orkest. 

De Italiaan zou met het orkest Mahlers Vijfde symphonie en Mozarts Pianoconcert no. 25 uitvoeren, maar liet verstek gaan vanwege zware griep. 

Beroerd

,,De repetities begonnen dinsdag, de donderdag ervoor zegde Manacorda af’’, zegt directeur Wiebren Buma van HGO. ,,Tot op het laatst hoopte hij het te kunnen doen, maar dat bleek ónmogelijk. Hij was aan het hoesten, hij had spierpijn, hij was echt stevig beroerd.’’ 

De ervaren Sieghart, een Mahler-specialist, was bereid en in staat als stand-in te fungeren. Op sociale media kreeg HGO veel bijval voor zijn uitvoeringen in Arnhem, Nijmegen en Apeldoorn.

Samenwerking

Manacorda is nog tot en met 2019 de chef-dirigent van HGO. In het kader van de op handen zijnde samenwerking in het oosten des lands tussen de regionale orkesten - met het Orkest van het Oosten - zal worden gezocht naar een nieuwe chef-dirigent. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.