De entree van Oostappen Vakantiepark Arnhem.
Volledig scherm
PREMIUM
De entree van Oostappen Vakantiepark Arnhem. © DG

Groot huisvestingsprobleem door sluiting Vakantiepark Arnhem voor arbeidsmigranten

ARNHEM/ BEMMEL - Door de sluiting van Vakantiepark Arnhem voor arbeidsmigranten kampen ondernemers in de Betuwe met een groot huisvestingsprobleem. De gemeente Lingewaard wil nieuw beleid zodat ondernemers deze mensen op eigen terrein kunnen huisvesten.

11 reacties

 • Johann Janssen

  1 week geleden
  @Gerard Schrijver nou dat de nederlande werkloze geen interesse heeft is kul. uit eigen ervaring weet ik, dat nederlandse werkgevers nederlandse werklozen weigeren met kul argumenten.
 • Gerard Schrijver

  2 weken geleden
  @Johann Janssen, Dit is maar een deel van de waarheid. Een Ororzaak van dit probleem is onder nadere dat de nederlandse werkeloze geen interesse heeft, omdat hij/zij dan moet werken voor praktisch hetzelfde geld. De buitenlandse werknemers zijn tenminste noch bereid, om te gaan werken. En een ondernemer wil natuurlijk zijn bedriujf uitbreiden, en zelfs als hij dat niet zou willen, zal hij moeten, of het is niet meer rendabel. Waarom denk je dat de doorsnee tuinder geen opvolgers heeft?
 • Johann Janssen

  2 weken geleden
  @Willie van Laar dit is wel degelijk hun probleem of het probleem van een uitzendburo. zij willen deze lieden hier aan het werk hebben dus zij horen derhalve te zorgen voor huisvestiging. willen ze nederlands personeel is er alleen 1 opstakel en dat is het loon.
 • Wil Hieltjes

  2 weken geleden
  Als de werkgevers eens beter betalen en betere arbeidsvoorwaarden bieden, zijn die hele migranten niet nodig. Waarom moet de hele maatschappij overlast hebben, omdat werkgevers voor een dubbeltje op de eerste rang willen zitten?
 • John Jansen

  2 weken geleden
  @Wllie van Laar: Als een werkgever zijn bedrijf tegen beter weten in uit wil breiden waarbjj hij weet dat er geen personeel voorhanden zonder fatsoenlijk loon en huisvesting dan is dat m.i. wel degelijk een werkgever probleem dat niet op het bordje van de gemeenschap kan worden gelegd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.