Grootste kerstboomverbranding van Arnhem veilig verlopen

VideoARNHEM – De grootste kerstboomverbranding van Arnhem is weer achter de rug. Op het terrein van Vrijstaat Thialf in het Spijkerkwartier gingen zaterdagavond liefst 4.000 kerstbomen, twee keer zoveel als vorig jaar, in vlammen op. Brandweer en EHBO waren ter plaatse. Maar incidenten bleven uit. 

,,Het was vooral een fantastische avond. Volle bak. Fenomenaal mooi. Eén grote happening van verbroedering en gezelligheid”, vertelt Nico Verrips, die namens Sportbedrijf Arnhem op vele fronten actief is in het Spijkerkwartier en voor wie de kerstboomverbranding een absoluut hoogtepunt is. ,,Ik vind het persoonlijk het leukste en mooiste evenement van het jaar.”

Nadat de brandweer met loeiende sirenes het terrein was opgereden, kon het spektakel rond 18.00 uur beginnen. Anderhalf uur later was het vuur gedoofd en konden liefhebbers hun samenzijn nog verlengen op de nieuwjaarsreceptie.

Alle eer voor de geslaagde kerstboomverbranding komt vrijwilliger Maarten Scholten toe, stelt Verrips. ,,Hij haalt nu al 25 jaar lang de kerstbomen op en neemt daar zelfs enkele dagen vrij voor. Ik heb me laten vertellen dat hij dit jaar tachtig aanhangwagens vol bomen naar Thialf heeft gebracht.”

Volledig scherm
Kerstboomverbranding bij Thialf in Arnhem. © Mo Ganzevles
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.