Volledig scherm
Foto: GPD

Handgranaten en machinepistool uit WOII in woning Geitenkamp

ARNHEM - Een 54-jarige bewoner van de Arnhemse wijk Geitenkamp is woensdag aangehouden omdat hij handgranaten en een machinepistool uit de Tweede Wereldoorlog in huis had. De politie kwam de man op het spoor omdat hij op internet wapens en munitie aanbood.

De advertenties waren aanleiding om een onderzoek naar de man in te stellen.

Huiszoeking
Agenten deden woensdag huiszoeking. In de woning werden een mortier, onklaar gemaakte handgranaten en een machinepistool - een stengun - gevonden. De politie vermoedt dat het gaat om opgegraven materiaal uit de Tweede Wereldoorlog. Ook werden scherpe patronen gevonden.

Arsenaal
Een deel van het arsenaal werd bij de man thuis gevonden. Ook op een ander adres had hij verboden spullen liggen. Bij de huiszoeking werd ook een modern stroomstootwapen gevonden. Ook dat valt onder de Wapenwet. De Arnhemmer is aangehouden en vastgezet voor onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.