Hartverwarmende optocht van Sint door Arnhem en omstreken

ARNHEM De Sint en de Pieten kregen vandaag een overweldigend hartverwarmende ontvangst in Arnhem. Duizenden mensen stonden op de kade klaar om de Goedheiligman en zijn gevolg toe te zwaaien. 

Enthousiaste ouders en kinderen bij de aankomst van Sinterklaas in Arnhem.
Volledig scherm
Enthousiaste ouders en kinderen bij de aankomst van Sinterklaas in Arnhem. © Rolf Hensel

Niemand bekommerde zich om de vraag of de Pieten er nu zo zwart als roet uit zagen, getooid waren met roetvegen of variaties daarop. Het was gewoon feest. De hele discussie over het pigment van Piet was zaterdag in Arnhem totaal afwezig. Vanaf de eerste tot de laatste minuut van de ruim drie uur durende optocht openden kinderen massaal hun handjes om pepernoten te vragen. 

De organisatie  van Stichting Die Blide Incomst van Sinterniclaesz waarschuwde hun gevolg van tevoren om niet met het publiek in discussie te gaan over de kleur van Piet. Die zorg bleek totaal ongegrond. Niemand was uit op discussie. Een grote meerderheid van de Pieten was gewoon zwart. Van ‘verbleken’ van Piet was in de verste verte geen sprake.

In de optochten rond Arnhem was het van hetzelfde laken een pak. In Heelsum trok Sint met een wagen aangevoerd door een pony door het dorp. In Rheden arriveerde hij ook per koets. Met heel veel nadrukkelijk Zwarte Pieten.

Massaal wachten met de  zakjes voor de pepernoten.
Volledig scherm
Massaal wachten met de zakjes voor de pepernoten. © Rolf Hensel
Sint doorkruist Heelsum met een pony.
Volledig scherm
Sint doorkruist Heelsum met een pony. © Gerard Burgers
Pieten maken plezier met de kinderen in Rheden. De optocht trok massale belangstelling.
Volledig scherm
Pieten maken plezier met de kinderen in Rheden. De optocht trok massale belangstelling. © Gerard Burgers
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.