Volledig scherm
Foto ter illustratie. © ANP

Helft van de meisjes op straat gaat mee met 'loverboy'

ARNHEM - Ruim dertig meisjes hebben zich afgelopen zaterdagavond op de Korenmarkt in Arnhem laten verleiden tot een 'fotoshoot'. Uiteindelijk bleken de meisjes het 'slachtoffer' te zijn van een fake loverboy.

Het is niet voor het eerst dat hulpverlener Moviera het toneelspel met een serieuze ondertoon opvoert op de Korenmarkt. Van de 60 jongeren die de acteur aansprak, gingen er uiteindelijk 32 met hem mee. Het is de manier voor Moviera om te waarschuwen tegen mensenhandel en loverboys. 

Mensenhandelaren gaan heel gericht te werk, weet Moviera. Een meisje dat minder meedoet in de groep en daardoor wat onzeker overkomt, is een potentieel slachtoffer. De acteur probeerde zaterdagavond in hele korte tijd het vertrouwen van de jonge dame te winnen. ,,Ik overrompel haar echt en geef eigenlijk geen tijd om na te denken'', vertelt een acteur. ,,Ik lieg tegen haar dat mijn model ziek is geworden, dat zij eigenlijk veel mooier is en precies de uitstraling heeft die ik zoek. Ik ben dan heel kordaat en na nog wat complimenten en geveinsde interesse, zeg ik dat ze even mee moet lopen. En als ik dan ook nog driehonderd euro beloof, heb ik heel vaak beet.''

Acteurs

Het is niet voor het eerst dat Moviera op deze manier werkt. De hulpverlener doet dit op verzoek van de gemeente Arnhem, met de politie, Veilig Thuis en de lokale horeca. Ook vorig jaar deden acteurs zich voor als loverboys. En ook toen ging ongeveer de helft van de meisjes met hen mee. Volgens Moviera is er daarom nog een wereld te winnen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.