'Race to the Bridge, in september 2018. Eef Peeters, in gesprek leunende op zijn Duitse auto,  zet de tocht voort met Nederlandse vlag op de motorkap. Op gezag van de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
'Race to the Bridge, in september 2018. Eef Peeters, in gesprek leunende op zijn Duitse auto, zet de tocht voort met Nederlandse vlag op de motorkap. Op gezag van de organisatie. © Rolf Hensel

Herdenkingskaravaan Slag om Arnhem weert Duitse legervoertuigen na conflict

OOSTERBEEK - Airborne Battlewheels Oosterbeek, de organisatie die jaarlijks de legerkaravaan voor de Race to the Bridge regelt rond de herdenking van de Slag om Arnhem, weert dit jaar september Duitse legervoertuigen. Een hoog opgelopen conflict met Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45  ligt daaraan ten grondslag. 

Deze verzamelaar van Duitse legervoertuigen uit de Tweede Wereldoorlog zou zich ‘provocerend’ hebben gedragen en is daarom niet meer welkom.

 ,,Iemand heeft de pik op mij”, zegt Peeters. ,,Omdat ik altijd mijn weerwoord klaar heb. Het is enkele keren een beetje geëscaleerd. Men maakte zich druk om een hakenkruisje op een van mijn jeeps. En er was ergernis omdat ik in mijn burgerkloffie mee reed in plaats van in legerkleding. Maar ik heb nooit gediend. Dan doe ik toch geen legerkleding aan? En wat dat hakenkruis betreft: dat hoort bij een Duitse jeep uit de Tweede Wereldoorlog.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.