'Race to the Bridge, in september 2018. Eef Peeters, in gesprek leunende op zijn Duitse auto, zet de tocht voort met Nederlandse vlag op de motorkap. Op gezag van de organisatie.
Volledig scherm
PREMIUM
'Race to the Bridge, in september 2018. Eef Peeters, in gesprek leunende op zijn Duitse auto, zet de tocht voort met Nederlandse vlag op de motorkap. Op gezag van de organisatie. © Rolf Hensel

Herdenkingskaravaan Slag om Arnhem weert Duitse legervoertuigen na conflict

OOSTERBEEK - Airborne Battlewheels Oosterbeek, de organisatie die jaarlijks de legerkaravaan voor de Race to the Bridge regelt rond de herdenking van de Slag om Arnhem, weert dit jaar september Duitse legervoertuigen. Een hoog opgelopen conflict met Eef Peeters van het Arnhems Oorlogsmuseum 40-45  ligt daaraan ten grondslag. 

29 reacties

 • Jackson

  2 jaar geleden
  Jij moet nodig de geschiedenis boekjes eens induiken.  De Amerikaanse Airborne-divisie heeft vanaf de Ginkelse heide keihard meegevochten tot in Arnhem.
 • Jackson

  2 jaar geleden
  Eef Peters is eigenaar  van het museum 40-45 in Schaarsbergen en heeft een prachtige collectie Duits materiaal. Daar hoort uiteraard ook een hakenkruis bij want het gaat juist om de authenticiteit van de tentoon gestelde voertuigen en uniformen.  Door dit te weigeren geef je de geschiedenis een pretpark uitstraling en dat doet erg amateuristisch aan. Als er persoonlijke grieven aan ten grondslag liggen, is het helemaal een schandalige zaak en moet de Airborne vereniging zich diep schamen over zoveel egocentrisme. 
 • GF

  2 jaar geleden
  75 jaar na Market Garden mensen/voertuigen van bepaalde makelij uitsluiten... Ik had gehoopt dat we na zo'n lange tijd inmiddels met alle (nazaten van) betrokkenen en met alle soorten materiaal zouden kunnen herdenken. Samen.
 • GF

  2 jaar geleden
  WegMOFfelen. :-)
 • Titus

  2 jaar geleden
  Daarover horen kinderen veel meer te leren, maar dat gebeurt niet echt op een manier die ze inzicht kan geven. En zeker niet zoals dat hier gaat  in de huidige tijd.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

 1. Platgedrukte agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'
  Play

  Platgedruk­te agent in Capitool: 'Dacht dat ik dood zou gaan'

 2. Politie veegt Museumplein leeg na illegale demonstratie
  Play

  Politie veegt Museump­lein leeg na illegale demonstra­tie

Arnhem e.o.