Het voormalige onderkomen van bouwbedrijf Kranen aan de Groeneweg in Renkum. Op het terrein ten zuiden aan de Groeneweg en ten oosten van de Don Boscoweg moet een nieuwe woonwijk verrijzen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het voormalige onderkomen van bouwbedrijf Kranen aan de Groeneweg in Renkum. Op het terrein ten zuiden aan de Groeneweg en ten oosten van de Don Boscoweg moet een nieuwe woonwijk verrijzen. © archieffoto Jan Wamelink

Het dorp Renkum krijgt er een nieuwe wijk bij: 41 woningen waarvan een deel voor senioren

Het dorp Renkum krijgt er een nieuwe woonwijk bij. Op het voormalige terrein van bouwbedrijf Kranen en de Don Boscoschool moeten 41 woningen verrijzen. Een deel daarvan is voor senioren. 

3 reacties

 • Nicky Jansen

  1 jaar geleden
  Ruben, elk huis dat wij kochten hebben we verbouwd, geïsoleerd en gemoderniseerd naar onze smaak, dat hoort er een beetje bij. Welkom in de wereld van de eigen woning! Mijn vader wil graag verhuizen uit zijn veel te grote, vrijstaande en goed geisoleerde eengezinswoning, misschien iets voor jou straks? Dan moet hij wél eerst een kleinere woning kunnen vinden.
 • Ceciel Buijser

  1 jaar geleden
  Beste @Ruben, toch is dit idee nog niet zo gek. Ook senioren willen graag doorstromen naar een huis dat voor hen qua oppervlak beter behapbaar is. Ik zie in de gemeente Renkum veel ouderen die nog in een gezinswoning zitten, dus die huizen komen dan weer vrij voor gezinnen. Veel mensen zijn gecharmeerd van een huis met originele elementen, dus geen nieuwbouw-eenheidsworst. Het nadeel is wellicht dat de vrijkomende huizen wat gedateerd zijn, maar die kun je dan naar eigen smaak aanpassen.
 • Ruben Budding

  1 jaar geleden
  We zijn al 2 jaar aan het wachten op dit plan. Heel veel jonge gezinnen zitten te wachten op dit nieuw bouw plan en wat gaan ze doen. Extra Senioren woning bouwen en vrijstaande woningen ook nog eens. Wat moet senioren nog met een vrijstaande woning? Beter voor gezinnen! Dit was niet zo met originele plan. Dus wij mogen hun huizen lekker duur opknappen om het een beetje energie neutraal te krijgen straks die weer vrij komen in Renkum.

In samenwerking met indebuurt Arnhem