Het droevige verhaal van Verona en haar musjes

ARNHEM - Als Verona Bos op 1 september 2017 een webformulier op de site van de provincie Gelderland invult, kan ze niet vermoeden welk onheil ze over zichzelf afroept. 'Mag ik een afspraak met jullie maken voor hulp met het invullen van een vergunning formulier', schrijft ze. 

19 reacties

 • Anonymous

  4 jaar geleden
  De voorzieningenrechter zegt duidelijk dat mevrouw NIET voldoet aan de wettelijke vereisten om de mussen bij haar in huis te hebben. Alleen had de provincie ze niet meteen in beslag mogen nemen. Ze hadden mevrouw een termijn moeten stellen om een andere oplossing te zoeken (ze zelf vrij te laten, in beroep te gaan etc). Het uitgangspunt dat mussen niet als huisdier gehouden moeten worden lijkt me vanuit dierenwelzijn een goed uitgangspunt. Wat niet wegneemt dat het een hartverscheurend drama is voor mevrouw... 
 • boosterrolla

  4 jaar geleden
  Dit is nichtje,schat van een meid. Doet letterlijk geen vlieg kwaad.Regels zijn tegenwoordig zo moeilijk nog uit te leggen laat staan te begrijpen dat veel mensen er niets meer van begrijpen en onbedoeld er in verstrikt raken.Jammer dat het zo gelopen is.
 • WillemII

  4 jaar geleden
  Eén van de betere reacties hier. Helemaal mee eens. Nederland verzandt in een groeiend leger van handhavers en controleurs die zich zelf moeten bewijzen. Erger en erger. Klikleinen. Eng. Ik zie de handhaver al staan. Zwarte hoed, lange zwarte leren jas en een grijns op zijn muizengezicht. Stasie duitsland ligt om de hoek en deze gefrustreerde manekkes zijn de voorbode. 
 • Anonymous

  4 jaar geleden
  Onzin. Je bent in eerste instantie mens. Zielig om je altijd te verschuilen aan je ‘plicht’ en regeltjes. Soms passen de regeltjes niet. En sterker, deze handhaver had de vogels helemaal niet weg mogen halen, aangezien het geen levensbedreigende situatie was. Dus wel de regeltjes buigen ten nadele van je medemens. Bah.
 • Patries

  4 jaar geleden
  De rechter heeft een uitspraak gedaan. In haar voordeel. Dus wat is uw motivatie om niet haar kant te kiezen?  En ene meneer Toon Lesterade kan niet tegen zijn verlies en beweert te zijn gestruikeld over een boomwortel, met kooi en al. Tuurlijk. 

Arnhem e.o.