Volledig scherm
Drie van de vier klokken van de Eusebiuskerk in Arnhem doen het weer. © Rolf Hensel

Het 'grootste horloge van Arnhem' loopt weer op tijd

ARNHEM - De klokken van de Eusebiuskerk doen het weer. Daarmee loopt 'het grootste horloge van Arnhem' weer op tijd. Dat was maanden niet zo nadat in juli 2017 het uurwerk beschadigd raakte als gevolg van blikseminslag.

Sowieso gaan de wijzerplaten aan de vier kanten van de kerktoren al jaren schuil achter de voor het restauratiewerk noodzakelijke steiger. Aan de buitenkant van de stellage waren tijdelijke uurwerken aangebracht, zodat inwoners van de stad er toch de tijd konden aflezen.

Het uurwerk is inmiddels vernieuwd en er wordt nog nieuwe led-verlichting aangebracht, zegt directeur Petra van Stijn van de Stichting Eusebius Arnhem. ,,De uitstraling van de klokken blijft het zelfde’’, verzekert ze. 

Aan de westkant van de toren is de nieuwe klok nog niet te zien. Dat komt pas als ook aan die kant de steiger wordt afgebroken. Dat duurt nog enige maanden, verwacht Van Stijn. 

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.