Volledig scherm
Hert op Willemsplein © Eric Van Der Vegt

Het hert op het Willemsplein heeft een gouden jasje gekregen

ARNHEM - 'De Bok van Boer', zoals het hert op het Willemsplein in Arnhem ooit in de volksmond heette, heeft een gouden jasje gekregen. Het zijn de mensen achter het Gelders DOEK die het kunstwerk van de Frans beeldhouwer François Pompon (1855-1933) hebben aangekleed.

Het Gelders DOEK is een initiatief van Gelderse filmmakers met als belangrijkste doel om met hun films de ogen van de mensen voor hun directe omgeving te openen. Voor het eerst reikt de organisatie een filmprijs uit: het Gouden HERT. 

Oscar

Alle filmmakers die hun werk hebben vertoond bij het Gelderse DOEK zijn genomineerd voor het eerste Gelderse equivalent van de Oscar of het Gouden Kalf. Er zijn drie categorieën: beste studentenfilm, beste korte film en beste lange film. Na een eerste ronde zijn voor elke categorie drie genomineerden over gebleven. 

Op dinsdag 19 juni reikt het Gelderse DOEK in het nieuwe Focus Filmtheater de filmprijs uit. Na de uitreiking zullen de drie winnende films vertoond worden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.