Rozendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Rozendaal. © Gerard Burgers

Hoelang houdt Asterix-dorpje Rozendaal nog stand?

ROZENDAAL - Aan de rand van het dorp staan borden die de verjaardag aankondigen. Later dit jaar volgt een tentoonstelling en een boek. De gemeente Rozendaal bestaat 200 jaar. Reden voor feest. Maar de spreekwoordelijke feesttaart smaakt bitter. Het is maar de vraag of er nog veel kaarsjes bij komen op de taart.

Poll

Laat Rozendaal maar lekker zelfstandig blijven

  • Eens (66%)
  • Oneens (34%)
3662 stemmen

Het was gedeputeerde Jan Markink die onlangs de knuppel in het hoenderhok gooide. Kan een gemeente als Rozendaal nog wel zelfstandig blijven? Er komt veel op de gemeentebesturen af.

,,Ook Rozendaal moet zich afvragen of ze in deze tijd kan blijven functioneren. We krijgen de energietransitie, waarbij gas vervangen moet worden door duurzame energie. Hoe gaat Rozendaal dat voor elkaar krijgen? Kunnen ze dat?’’

Op het schoolplein van de dorpsschool in Rozendaal ontsteekt een moeder die op haar kind wacht spontaan in woede. ,,Waar bemoeit die man zich mee? Hij woont hier niet. Wij wel. Alles gaat hier goed, dus natuurlijk moeten we zelfstandig blijven.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.