Rozendaal.
Volledig scherm
PREMIUM
Rozendaal. © Gerard Burgers

Hoelang houdt Asterix-dorpje Rozendaal nog stand?

ROZENDAAL - Aan de rand van het dorp staan borden die de verjaardag aankondigen. Later dit jaar volgt een tentoonstelling en een boek. De gemeente Rozendaal bestaat 200 jaar. Reden voor feest. Maar de spreekwoordelijke feesttaart smaakt bitter. Het is maar de vraag of er nog veel kaarsjes bij komen op de taart.

29 reacties

 • Ton

  2 jaar geleden
  Zoveel verdient een ambtenaar niet. 
 • Ton

  2 jaar geleden
  Wat annexatie door Rheden toevoegt is dat het werk wat die 13 ambtenaren doen dan verdeeld gaat worden over de ambtenaren van de gemeente Rheden, waarbij die 13 arbeidsplaatsen via natuurlijk verloop verdwijnen. Laat een ambtenaar gemiddeld 40.000 euro verdienen, dan scheelt dat toch een half miljoen per jaar. Dat vind ik toch serieus geld.
 • Daantje

  4 jaar geleden
  Nu doet u net alsof het om het geld gaat. Het gaat verreweg de meeste bewoners om de betrokkenheid bij de gemeente zelf en de eigen inbreng die elke bewoner kan geven omdat de lijntjes kort zijn. Zo zijn er ook meerdere lokale politieke partijen die samen zorg dragen dat het veilig en prettig wonen blijft. Dat kan alleen in stand gehouden worden door zelfstandig te blijven. Zouden niet de meeste mensen in grotere gemeenten zelf ook meer invloed op hun woon- en leefomgeving willen kunnen hebben? Ik denk het wel!
 • Daantje

  4 jaar geleden
  Dat is dus een misvatting, er wonen in Rozendaal echt niet louter miljonairs.
 • Daantje

  4 jaar geleden
  Moet je zien wat Arnhem dankzij hen een grote hoeveelheid geld weggegooid heeft met nutteloze projecten. Dat staat totaal haaks op een sociaal beleid.

Arnhem e.o.