Homoposters van Suitsupply beklad in Arnhem

ARNHEM  - Meerdere Arnhemse bushokjes zijn de afgelopen dagen vernield en beklad vanwege een reclameposter van herenmodewinkel Suitsupply. Daarop is een homoseksueel koppel te zien.

Volledig scherm
Het bekladde bushokje op de kruising van de Driepoortenweg met de Slaakweg. Hier zat de 'homoposter' van Suitsupply in. Inmiddels is de poster vervangen. © Gerard Burgers

Een bushokje aan de Driepoortenweg in de wijk Presikhaaf is beklad met een dikke laag zwarte verf. Het is niet bekend wie dat heeft gedaan.

Bij andere bushokjes met dezelfde reclame zijn de ramen beschadigd, meldt JCDecaux - verantwoordelijk voor de buitenreclame. Om hoeveel bushokjes het precies gaat, wil het bedrijf niet zeggen. Donderdag wordt de schade hersteld.

Swastika

In heel Nederland worden abri's, zoals de wachthuisjes heten, vernield vanwege de 'homoposter' van Suitsupply. Minstens dertig keer sneuvelden de ruiten. Van een groter aantal zijn de gezichten afgeplakt of beklad. In Zwolle werd een swastika op de poster gespoten

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.