Stadion GelreDome in Arnhem is als speellocatie voor Vitesse inzet van een juridisch conflict.
Volledig scherm
PREMIUM
Stadion GelreDome in Arnhem is als speellocatie voor Vitesse inzet van een juridisch conflict. © Pro Shots / Paul Meima

Huisbaas GelreDome eist ‘marktconforme vergoeding’ van Vitesse als club sowieso in stadion mag blijven

ARNHEM - GelreDome-eigenaar Nedstede eist via de rechter dat Vitesse een ‘marktconforme vergoeding’ betaalt als het hoe dan ook in het stadion mag blijven voetballen. Het gaat om een reactie op een eerdere juridische stap die de Arnhemse voetbalclub maakte.

9 reacties

 • Martin De Beer

  1 maand geleden
  stoer de huur opzeggen en nu huilie doen.
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Mark, wat zou je zelf doen als je een pand zou bezitten en de enige huurder heeft aangekondigd te vertrekken? Dan schort je het groot onderhoud op tot na dat vertrek. Enerzijds zit de huurder nu dan niet in de troep en anderzijds kun je dan het pand meteen aanpassen aan de nieuwe situatie (evenementenhal, woningbouw.....). Zonder voetbalclub kan in ieder geval de beweegbare grasmat en het beweegbare dak overgeslagen worden.
 • Mark Leenders

  1 maand geleden
  Gezien het achterstallig onderhoud aan het stadion zou Vitesse er geld bij moeten krijgen als ze het willen huren. Tijd dat deze melkert zijn koffers pakt en de GelreDome bij iemand in beheer brengt die er wel serieus mee om wilt gaan!
 • Eelco de Boer

  1 maand geleden
  Marktconform: Ajax betaalt circa 10 miljoen huur en kan ook de meeste barinkomsten ook niet zelf incasseren. Dan neem je naar verhouding van het aantal zitplaatsen en kom je op circa 3,8 miljoen per jaar uit voor Vitesse. Faire deal lijkt me dat.
 • ronald van ooijen

  1 maand geleden
  Beetje dom om het huurcontract op te zeggen zonder te onderhandelen. Eeuwig speelrecht, gratis zeker. Misschien mogen ze gratis knikkeren, is ook spelen

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.