Kunst op de koffie. Bewoners van het Spijkerkwartier in Arnhem stellen hun huis ter beschikking als pop-up galerie.
Volledig scherm
Kunst op de koffie. Bewoners van het Spijkerkwartier in Arnhem stellen hun huis ter beschikking als pop-up galerie. © Marina Popova

Huiskamermuur in het Spijkerkwartier: museum voor een weekend

ARNHEM - Beeldend kunstenaars tonen dit weekend in het Arnhemse Spijkerkwartier hun werk. Liefst 25 wijkbewoners hadden hun huiskamer, soms hun hele huis, voor dat doel beschikbaar gesteld. Het was de vierde editie van Kunst op de Koffie.

Uitvalsbasis is Brasserie Thialf. Niet ver daar vandaan, op Dullertstraat 30, treffen we kunstenaar Esmay Groot Koerkamp aan. Ze kreeg de beschikking over alle muren van de woonkamer van een nog niet zo lang bewoond huis. Die muren waren nog zo goed als leeg. 

Psychisch leed

De vorig jaar afgestudeerde kunstenaar exposeert grote werken waarin het gaat over het psychisch leed van haar generatie (en andere generaties). Over gebrek aan belangstelling heeft ze niet te klagen ,,Ik schat dat er al vijftig bezoekers zijn geweest”, zegt ze, anderhalf uur nadat Kunst op de Koffie is begonnen.

In Museum Arnhem is een expositie met werken die normaal bij bewoners van het Arnhemse Spijkerkwartier aan de muur hangen. De werken, voorzien van het persoonlijke verhaal van de eigenaar zijn nog tot en met 15 oktober te zien in de Koepelzaal van het museum. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.