De voor groot onderhoud afgesloten John Frostbrug. Als Rijkswaterstaat begin september klaar is met de werkzaamheden, vervangt de gemeente Arnhem de oude verlichting van het rijksmonument.
Volledig scherm
PREMIUM
De voor groot onderhoud afgesloten John Frostbrug. Als Rijkswaterstaat begin september klaar is met de werkzaamheden, vervangt de gemeente Arnhem de oude verlichting van het rijksmonument. © David van Haren

Hypermodern ledlicht voor John Frostbrug in armaturen met ‘te duur’ ontwerp uit de jaren 30

ARNHEM - De John Frostbrug in Arnhem krijgt nieuwe verlichting. Als Rijkswaterstaat klaar is met het groot onderhoud, hangt de gemeente Arnhem hypermoderne ledlampen op, naar een ontwerp dat in de jaren 30 van de vorige eeuw werd gemaakt voor (toen nog) ‘de Rijnbrug’, maar dat nooit is uitgevoerd.

7 reacties

 • Chris Toorop

  1 maand geleden
  Ook verlichting boven het fietspad ? Dat zie ik in de schets niet terug. Origineel hebben de masten een dubbele uithouder. In de schets maar enkel.
 • Freddy Schut

  2 maanden geleden
  Chris, wat heeft de brug in Nijmegen hier nu mee te maken?
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Willie, wel als het opgeknapt wordt. Misschien ben je vergeten dat de maatschappij betaald voor de energierekening, ik betaal daar net als thuis het liefst zo weinig mogelijk voor.
 • Willie van Laar

  2 maanden geleden
  Els, moeten we echt overal het milieu bijhalen? een milieuvriendelijke brug?
 • Jack Hendriks

  2 maanden geleden
  Ernhemmers mogen trots op de brug zijn.

In samenwerking met indebuurt Arnhem