Iedereen in Arnhem mag zoenen, ook deze wethouder

VideoARNHEM - Onder het motto #iedereenmagzoenen verzamelden homoseksuelen, transgenders, hetero's en biseksuelen zich vanmiddag voor het Arnhemse café Dudok, om elkaar om 16.00 uur uitbundig te kussen. 

Slechts een handjevol Arnhemmers kwam op de actie af, maar wethouder Gerrie Elfrink zorgde alsnog voor een uitbundig sfeer, door initiatiefnemer Robert Wittenberg hartstochtelijk op zijn mond te kussen. ,,Ik ben wel blij dat je een hele knappe man bent’’, biechtte Elfrink voor het moment suprême nog even op. 

Suitsupply

Wittenberg initieerde de actie, nadat deze week ook in Arnhem posters met zoenende mannen werden beklad. De innig verstrengelde mannen op de posters van Suitsupply waren deze week doelwit van vandalisme. De hoofden van de zoenende mannen werden afgeplakt, overgeverfd of besmeurd. ,,Nederlanders staan steeds positiever tegenover lesbiennes, homo's, biseksuelen en transgenders, maar als het concreet wordt, dan is die tolerantie ver te zoeken’’, verduidelijkt Wittenberg zijn actie. 

Volledig scherm
Een hartstochtelijke zoen van Wethouder Gerrie Elfrink en horeca-ondernemer Robert Wittenberg. © Berendien Tetelepta
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.