Volledig scherm
De Korenbeurs krijgt nieuwe bestemming. © Berrie Van Helden

In de Korenbeurs in Arnhem komt een bierfabriek of een eterij

ARNHEM - In de Korenbeurs op de Korenmarkt in Arnhem komt een bierfabriek of een foodhal. Een deskundige jury heeft dinsdag uit deze twee inzendingen nog geen keus kunnen maken. De twee partijen moeten hun plannen verder aanvullen en vervolmaken. In april wordt dan bekend wie zich de eigenaar van de Korenbeurs mag noemen. 

De Bierfabriek is een samensmelting van een brouwerij, een café, een hoogwaardig restaurant en een hotel met zestien luxe kamers met elk een eigen welnessruimte. De Korenbeurs wordt dan omgedoopt in Auberge de Korenbeurs. Apollo Hotels in Amsterdam zit achter dit idee. 

Eterij

De tweede partij die een gooi blijft doen naar het markante gebouw is Atelier Spijker architecten en Kartel exploitatie bv uit Arnhem. Die wil een podium bieden voor creatieve vakmensen op het gebied van eten. Wat dit concept volgens de indieners bijzonder maakt is dat er met een wisselende samenstelling van koks wordt gewerkt. Deze partij heeft inmiddels gekozen voor de naam: Coöperatieve Eterij.

Twee partijen zijn dinsdag afgevallen. De jury zag geen brood in een backpackershotel met de luxe van een driesterrenhotel. Twee partijen hadden hun idee samengevoegd. Dat betreft De Korensche Markthal en Proeflokaal De Bekoring. Zij wilden hun gasten 'al het lekkers wat het koren te bieden heeft' voorschotelen. 

Verhuizing

In eerste instantie waren er achttien ideeën ingezonden de Korenbeurs. Er bleven er vijf over. Volgende maand verhuist filmhuis Focus Filmtheater van de Korenmarkt naar het Kerkplein. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.