Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Hollandse Hoogte / ANP

Is de zelfbewoningsplicht het wondermiddel om starters een kans te geven op de woningmarkt?

ARNHEM - Steeds meer gemeenten voeren een zelfbewoningsplicht in om beleggers de pas af te snijden. Is dit het wondermiddel om starters een kans te geven op de woningmarkt? Nee, zegt woningmarktonderzoeker Maarten Muller van BMV Makelaars in Arnhem. ,,We hebben beleggers nodig, want niet iedereen wil kopen.” Zes vragen.

8 reacties

 • T. Fleuren

  6 maanden geleden
  Dat hadden de Gemeenten allang moeten instellen! De opkopers zetten er steeds weer nieuwe huurders in voor een paar maanden en je ziet dat het daardoor ook verpaupert! Zij hebben geen affiniteit met de woning en laten ook de tuinen versloffen. ( zo van….het is mijn huis niet!) Of de woning met hoge winst verkopen. Laten de jonge mensen een kans krijgen a.u.b. om te kopen !
 • Marie-Louise Walter

  6 maanden geleden
  Nou, in Enschede liggen de beleggingswolven nog steeds op de loer
 • M Reuvers

  6 maanden geleden
  en om de reactie van de makelaar af te maken, de woningmarkt is nu ook niet in beweging.
 • M Reuvers

  6 maanden geleden
  ook de rol die particuliere beleggers zeggen uit te voeren kan gemakkelijk over genomen worden door pensioen fondsen, de reden van de makelaar is een drogreden zoals rechts Nederland wel vaker drogredenen aanhaalt om hun gelijk aan te tonen. Ook zo een drogreden is dat beleggen goed is voor het kapitaal voor het bedrijf, alsof de belegger geen rendement wil.
 • M Reuvers

  6 maanden geleden
  huizen zijn geen beleggings object en zou dat ook niet mogen zijn. Natuurlijk zijn er mensen die nie kunnen of willen kopen, maar daar hebben we sociale woningbouw voor. Vandaag nog zelfbewoningsplicht invoeren en alle geldwolven buiten spel zetten. Wordt Nederland weer een heel stuk beter van en ook de knip van de gewone man.

In samenwerking met indebuurt Arnhem