Volledig scherm
© RGBStock.com

Jonge Edenaar erkent betrokkenheid
bij gewapende woningoverval

ARNHEM/ EDE - De 21-jarige Edenaar die deze zomer werd opgepakt voor zijn betrokkenheid bij een gewapende woningoverval, heeft een bekennende verklaring afgelegd. Dat liet zijn raadsman gisteren weten in de rechtbank van Arnhem. ,,Maar het is niet zo gegaan als nu wordt geschetst.’’

Vast staat dat in de middag van 14 maart van dit jaar onbekende mannen een woning aan de Witte de Withstraat in Ede binnendrongen. Met het nodige geweld overmeesterden zij de twee bewoners, een ouder echtpaar. Daarbij zouden de overvallers ook hebben gedreigd met een vuurwapen.

Een van de bewoners wist uit de woning te vluchten en om hulp te roepen. Daarop namen de overvallers het hazenpad. Ondanks een uitgebreide zoekactie, waarbij de politie zelfs een helikopter inzette, werden de mannen niet gepakt.

DNA-match

In augustus van dit jaar kwam de politie na een DNA-match de 21-jarige Edenaar op het spoor. De jongeman was inderdaad aanwezig bij de overval, zo erkende de raadsman in de rechtszaal. ,,Maar anders dan wordt gesuggereerd heeft hij geen grof geweld of vuurwapen gebruikt. Sterker nog, hij wist niet eens dat de anderen een wapen bij zich hadden.’’

Aanvullende getuigenverhoren moeten daarover meer duidelijkheid scheppen. Pas begin 2018 komt de zaak inhoudelijk aan bod.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.