Volledig scherm
De politie doet onderzoek bij de bus na de steekpartij in Arnhem. © DG

Jongen (17) verdacht van steekpartij in lijnbus Arnhem

ARNHEM - De verdachte van een steekpartij dinsdagmiddag in een lijnbus in Arnhem is een 17-jarige jongen uit Arnhem. Hij verwondde daarbij een 49-jarige man uit Poortugaal, gelegen bij Rotterdam. Dat meldt de politie vanochtend.

De jongen werd gisteravond rond 19.30 uur aangehouden op het Leeuwensteinplein in Arnhem en zit vast. 

De politie verdenkt de Arnhemmer ervan in een bus op de Rijnstraat dinsdag rond 16.40 uur het slachtoffer te hebben gestoken. De jongen rende daarna de bus uit richting de Korenmarkt. Eerder meldde de politie dat hij in verwarde toestand verkeerde en waarschijnlijk onder invloed was van alcohol.

Gevonden mes

De politie zegt nog geen idee te hebben wat de reden was om de 49-jarige te steken. De man is in het ziekenhuis aan zijn ernstige verwondingen behandeld, zijn toestand is stabiel. 

Kort na de steekpartij werd in de Looierstraat in Arnhem een mes gevonden. Het is niet duidelijk of dit wapen is gebruikt door de 17-jarige bij het incident in de bus. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.