Jongetje (4) overleden bij brand op woonwagenkamp in Arnhem

ARNHEM - In een chalet in een woonwagenkamp aan de Ir. Molsweg in Arnhem is vanochtend brand uitgebroken. Daarbij is een jongetje van vier jaar oud overleden. 

Volledig scherm
In een woonwagenkamp aan de Ir. Molsweg in Arnhem is brand uitgebroken in een chalet. © GinoPress

Vier andere leden van het gezin konden uit het brandende huis komen. Zij hebben rook ingeademd en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Over hun toestand is niets bekend.

Ook zijn er twee honden en een kat overleden. De dierenambulance heeft de stoffelijke overschotten opgehaald. 

De brandweer werd rond 08.15 uur opgeroepen voor de brand. 
De woonwagen stond toen van binnen al volledig in brand. Meteen is gezocht naar twee mensen die nog binnen zouden zijn. Het bleek uiteindelijk alleen om het jongetje te gaan. De vader van het gezin is nog terug naar binnen gegaan om zijn zoontje te redden. Dat is niet gelukt. 

De rookontwikkeling was enorm. Die verspreidde zich over de wijde omgeving en waaide ook over de Pleijroute. 

Omwonenden zijn vanwege het gevaar uit hun huis gehaald. Mensen staan daardoor op straat. Dat stonden ze rond 09.30 uur nog steeds. De brandweer was toen bezig met nablussen. De Ir. Molsweg is vanaf de Huissensestraat afgesloten.

De brand trekt veel bekijks. De politie doet onderzoek.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.