Volledig scherm
Kantoor Kroonpark 6 in Arnhem-Zuid wordt de komende jaren omgebouwd tot appartementencomplex. © Strijbosch Thunnissen

Kantoortransformatie neemt vlucht in Arnhem-Zuid

ARNHEM - Het transformeren van leegstaande kantoorgebouwen tot woon- of zorgcomplex is niet langer voorbehouden aan Arnhem-Noord. Ook het zuidelijke stadsdeel is ontdekt. Dit jaar wordt daar 6.000 vierkante meter omgebouwd. Het jaartotaal voor Arnhem is 28.600 vierkante meter.

Dat blijkt uit de ‘Transformatie- scan 2013-2018’ die makelaar Strijbosch Thunnissen deze week naar buiten brengt. ,,De verplaatsing naar Zuid is een feit”, concludeert directeur Jacco Vogelaar. De komende twee jaar worden er daar vrijwel net zoveel gebouwen omgebouwd als benoorden de Rijn.

Dat komt mede doordat in de noordelijke helft van de ‘Transformatiehoofdstad van Nederland’ door alle projecten in de afgelopen jaren de mogelijkheden inmiddels beperkt zijn. ,,Maar ook omdat het zuidelijke stadsdeel zijn eigen kwaliteiten heeft”, ziet Vogelaar.

Kronenburg

Dat geldt met name voor het gebied rond Winkelcentrum Kronenburg. ,,Daar heb je alle voorzieningen bij de hand. Winkels, maar ook goede busverbindingen. En de prijzen liggen er iets lager dan in Arnhem-Noord”, aldus de makelaar. ,,Ik zie het nu echt gebeuren in Zuid.”

Van de zeven gebouwen op kantoorlocatie Kroonpark, nog geen achttien jaar geleden gerealiseerd, worden er al drie omgebouwd tot wooncomplex, en nog twee panden staan op de nominatie van een transformatie, net als een kantoorgebouw aan de Kronenburgsingel, ook vlakbij het winkelcentrum.

Ruimtekoers

De komende twee jaar verandert nog eens zo’n 34.000 vierkante meter kantoorruimte van functie in Arnhem-Zuid, verwacht Strijbosch Thunissen. Wie de kolos van de ING aan de Velperweg (55.000 vierkante meter) buiten beschouwing laat, ziet in Noord nog maar 19.000 vierkante meter kantoren verdwijnen.

Behalve in Kroonpark ziet Vogelaar kansen voor de Groningensingel in de wijk Vredenburg. Het pand op nummer 51, waar deze woensdag leegstandsfestival Ruimtekoers van start gaat, staat bijvoorbeeld op de nominatie omgeturnd te worden tot een complex met zorgappartementen.

Bekijk hieronder een video van Ruimtekoers 2017 in Arnhem-Zuid.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.