Keti Koti herdenking Arnhem: ‘Hoop dat het lukt om het in Nederland te integreren’

Met videoARNHEM -  Bij de Ronde Weide in het Arnhemse Park Sonsbeek is donderdag voor de tweede keer de Keti Koti-herdenking gehouden. Onder anderen voorzitter van Comité 30 juni - 1 juli Barbara Esseboom en  burgemeester Ahmed Marcouch spraken er.

6 reacties

 • Willie van Laar

  1 maand geleden
  Ooit zijn er miljoenen blanken slaven geweest. De slavernij werd ook bedreven door afrikaner en moslims. Verder was in de jaren 1800 elke dienstmeid een slaaf van meneer de Baron enz. Droog de tranen en verder niet zeuren over wat er met over over overgroot vader gebeurt is. Verdorie meer dan 160 jaar geleden. 6 Generaties terug.
 • M. Knippers

  1 maand geleden
  Het is mooi om deze dag te vieren, vooruit te kijken zonder het verleden te ontkennen !
 • gejah nijman

  1 maand geleden
  Emma, misschien moeten de mensen zich niet steeds als slachtoffer blijven zien. Zo kom je niet vooruit. En nederland moet leren van zijn fouten. Helaas kopen wij nog steeds kleding die gemaakt is door kinderen. Dat is een moderne vorm van slavernij. En iedereen wil een elektrische auto en telefoon. Kinderarbeid. Daar doet iedereen aan mee. Iedereen!
 • Andre Eggerding

  1 maand geleden
  Emma R, het slavernij verleden gaat mij helemaal niet aan. Mijn familie en ik zijn onschuldig. Ook heb ik niets met Suriname. Een zelfstandig land ergens ver weg.
 • Kareltje van Dam

  1 maand geleden
  Dit soort zaken horen niet in Nederland. We houden ons teveel met het verleden bezig.

Arnhem e.o.