Volledig scherm
Het woonwagenkampje aan de Groningensingel in Arnhem-Zuid. © Google Streetview

Kinderen woonwagenbewoners snakken naar eigen standplaats

ARNHEM - Kinderen van woonwagenbewoners willen allemaal zelf ook in een woonwagen wonen en hebben daarvoor dus ook een standplaats nodig. Dat blijkt uit een onderzoek naar de woonwensen van woonwagenbewoners in Arnhem.

De Gelderse hoofdstad heeft nu 128 woonwagens, verdeeld over 14 locaties. Dat aantal is al jaren stabiel door een 'bevriezingsbeleid'. Gevolg is dat veel kinderen van standplaatshouders noodgedwongen lang thuis wonen of (tegen hun zin) een woning betrekken. 

Die situatie was voor de corporaties Volkshuisvesting, Portaal en Vivare en gemeente Arnhem eind 2016 aanleiding onderzoek te laten doen. Dat is vrijdagmiddag gepresenteerd.

Enquête

Van de 128 standplaatshouders deden er 73 mee aan een enquête. Zij hebben samen 61 kinderen, die zonder uitzondering aangeven zelf ook in een woonwagen te willen gaan wonen. Van de 'spijtoptanten' die nu in een huis wonen, is geen goed beeld.

Uit het onderzoek, uitgevoerd door het Huurdershuis, blijkt ook dat er binnen de bestaande situatie de komende 35 jaar in Arnhem naar schatting niet meer dan 35 standplaatsen vrijkomen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.