Parkeren op de Sonsbeeksingel langs het spoor in Arnhem: elke plek is bezet, soms wijken automobilisten uit naar plaatsen waar parkeren niet is toegestaan. Op de achtergrond rechts horecagelegenheid CASPAR.
Volledig scherm
PREMIUM
Parkeren op de Sonsbeeksingel langs het spoor in Arnhem: elke plek is bezet, soms wijken automobilisten uit naar plaatsen waar parkeren niet is toegestaan. Op de achtergrond rechts horecagelegenheid CASPAR. © Gerard Burgers

Klarendal zucht onder parkeeroverlast: Roep om strakker handhaven in Modekwartier

ARNHEM Ondernemers rondom het Modekwartier in het zuidelijk deel van de Arnhemse wijk Klarendal luiden de noodklok over groeiende parkeeroverlast. Iedereen stelt vast dat het erger is geworden na invoering van parkeervergunningen in het aangrenzende Spijkerkwartier. Ook de gemeente erkent dat er sprake is van een ‘waterbedeffect'.

5 reacties

 • Jan den Tien

  2 jaar geleden
  Tja dit is het gevolg als verkeersdeskundige een oplossing gaan bedenken. Totaal gebrek aan realiteitszin
 • Ewoud van de Wetering

  2 jaar geleden
  Dit waterbedeffect is kwade opzet van de gemeente. Gewoon weigeren ondergrondse parkeergarages langs de ring te bouwen, zoals zoveel steden, en omringende wijken met de overlast opzadelen. Dankzij het waterbedeffect straks parkeervergunningen in heel Arnhem. Kassa!
 • Jan

  2 jaar geleden
  Voer hetzelfde parkeerbeleid in als in het Burgemeesterskwartier. Dan ben je van een boel ellende af. Jan..
 • hans Meijer

  2 jaar geleden
  Schering en inslag op klarendal ook ik zie elke dag de eigenaren van winkels in het centrum hier hun busje parkeren en met fiets de stad in rijden...talloze koeriersbusjes in de straat waarvan de chauffeurs straten verderop wonen..
 • Jan K

  2 jaar geleden
  En wie gaan die bekeuringen weer krijgen? De bewoners van Klarendal die na een dag hard werken hun auto niet kunnen parkeren omdat mensen van buiten de wijk en de bezoekers van de binnenstad zo nodig hun auto in de wijk parkeren. Zoek nou eens een echte oplossing gemeente Arnhem.

In samenwerking met indebuurt Arnhem