Het raadhuis in Oosterbeek.
Volledig scherm
PREMIUM
Het raadhuis in Oosterbeek. © Rolf Hensel

Komen er huizen bij buiten de dorpen in Renkum? ‘Wel als de gemeente ook voor eigen jeugd wil bouwen’

Komt er een einde aan het taboe op bouwen buiten de bebouwde kom in Renkum? Omdat de Renkumse dorpen in trek zijn bij Randstedelingen, is er meer nieuwbouw nodig. Zeker als je ook jongeren uit de eigen gemeente aan een huis wil helpen, ontkom je daar volgens de VVD niet aan.

5 reacties

 • dirk Maas

  5 maanden geleden
  Gelukkig dat het overgrote gedeelte van het buitengebied van onze mooie gemeente Natura 2000 gebied is. Zo goed als onmogelijk om te gaan bebouwen
 • bart verplak

  5 maanden geleden
  Stop eens met dat bouwen. Nederland is vol.
 • Andre Eggerding

  5 maanden geleden
  @Hennie Brouwer,de eis voor sociale binding voor het verkrijgen van een huis in een bepaalde gemeente gaat er nooit komen. Dat is tegen de EU wetgeving. Ook zou het onmogelijk worden om asielzoekers te huisvesten. Of gaan we discrimineren?
 • Max Vroom

  5 maanden geleden
  Is er onderzoek gedaan naar hoeveel eigen jeugd daadwerkelijk in Renkum wil wonen? Mijn kinderen (3) zijn allemaal "gevlucht" - zo ook de kinderen van onze vrienden.
 • Hennie Brouwer

  5 maanden geleden
  Je kunt de Randstedelingen wel buiten de deur houden. Verplicht een economische en/of sociale verbinding met de gemeente. Was tot 25-35 jaar geleden een eis, als je iets wilde kopen of huren.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.