Volledig scherm
Koningin Máxima ontmoet vrijdagmiddag bij de opening van Musis opnieuw scholieren die meewerken aan een muziekuitvoering. © Marc Bolsius

Koningin Máxima opent vernieuwde Musis Arnhem

ARNHEM - Koningin Máxima is vrijdagmiddag in Arnhem om het vernieuwde Musis aan de Velperbuitensingel te openen. Zij doet dat tijdens een bijeenkomst voor genodigden, waarbij onder meer Het Gelders Orkest speelt.

Het muzikale openingsprogramma bevat onder meer een eigen compositie die onder begeleiding van het Fort van de Verbeelding wordt vertolkt door het orkest en ruim honderd Arnhemse schoolkinderen.

Ook is er een kort optreden van slagwerkgroep Kaboem!, bestaande uit kinderen met een geestelijke of lichamelijke beperking onder begeleiding van een muziektherapeut.

Na het bezoek van de koningin viert Musis gedurende het hele weekeinde nog de opening van de nieuwe Parkzaal en de grenoveerde Muzenzaal, met onder meer een open huis en een concert van Het Gelders Orkest in samenwerking met Introdans, Toneelgroep Oostpool en ArtEZ.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.