Volledig scherm
Deel van de Jansbeek in Arnhem. © Rolf Hensel

Kort avontuur voor goudvis in Jansbeek

ARNHEM - Voor de elf goudvissen die vrijdagavond door een groep Arnhemmers is uitgezet in de Sint Jansbeek, lijkt het avontuur in de Arnhemse binnenstad alweer voorbij. Meerdere mensen hebben zaterdag gecheckt of de vissen zich nog ergens op het traject tussen Beekstraat en Nieuwstraat/Rijnkade bevinden, maar niemand heeft ze waargenomen.

,,Ze zijn wellicht in de pomp terechtgekomen’’, zegt Erik Wiessenberg van Bewonersgroep Arnhems Hart. Ter hoogte van de Nieuwstraat bevindt zich een pomp, om het water omhoog te brengen. Kom je als vis in die pomp, dan is het einde verhaal.’’ 

Zotte actie

Wiessenberg was zaterdag een van de mensen die met eigen ogen wilden aanschouwen of de goudvissen in leven én in de Jansbeek waren gebleven. Wiessenberg spreekt van een zotte actie. ,,Het was zogenaamd gedaan om meer leven in de brouwerij te brengen. Dat heeft dan welgeteld één nacht geduurd’’, schampert hij.

Meer leven rond de Jansbeek is ook iets dat hij graag wil. ,,Daar maken we ons als Bewonersgroep Arnhems Hart zeker sterk voor. Maar wij denken vooral aan meer groen. Meer bomen rond de beek bijvoorbeeld, om te beginnen in de Nieuwstraat. Daar gaat die beek van leven.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.