Volledig scherm
Werkzaamheden aan riolering in en bij de Oranjewachtstraat. © Gerard Burgers

Kruising Oranjewachtstraat voor derde keer op de schop

ARNHEM - Voor het derde opeenvolgende jaar gaat de gemeente Arnhem de riolering en het asfalt op de kruising Oranjewachtstraat met de Eusebiusbinnensingel aanpakken. De verwachting is dat het werk dit jaar wel af komt. 

Veel geluk met de werkzaamheden aan de kruising in de zuidelijke centrumring heeft Arnhem niet. Volgens de planning had de hoek van de Oranjewachtstraat met de Eusebiusbinnensingel twee jaar geleden al klaar moeten zijn. Het liep echter anders. 

2017

De gemeente Arnhem kondigde in 2017 grootse reconstructieplannen voor de zuidelijk centrumring aan. Weerdjesstraat, Trans en Oranjewachtstraat werden opengebroken en voorzien van een nieuwe asfaltlaag. De riolering op de hoek bij het Openbaar Ministerie zou meteen meegenomen worden. 

Het wegwerk duurde de hele zomervakantie. Dat bleek niet voldoende om het laatste stukje riolering en wegdek af te krijgen. De werkwerkers gooiden in het najaar van 2017 het gat weer dicht en zorgden voor een nieuwe asfaltlaag. 

Inline

Een tweede kans kreeg Arnhem een jaar later gedurende de organisatie van het WK Inline en Freestyle Skaten. Om de schaatsers op wieltjes ruim baan te geven sloot Arnhem de hele zuidelijke centrumring af. In die weken ging het gat op de hoek Oranjewachtstraat/Eusebiusbinnensingel weer open. 

Dit keer stuitten de werkers op een elektriciteitskabel van Liander, die verstopt zat onder de te vervangen rioolbuis. Tegen de tijd dat de netbeheerder de kabel had verlegd, was de termijn voor de werkzaamheden voorbij en moest het gat opnieuw dicht gegooid worden en kreeg de hoek weer een keurig asfaltlaagje. 

Derde keer

Quote

De extra kosten die het werk met zich mee brengt is lastig in te schatten. We denken aan 10 tot 15.000 euro.

Woordvoerder gemeente Arnhem

Tot gisteren. Voor de derde keer schoof een shovel de asfaltlaag van de rijbaan en ging de schop opnieuw de grond in. ,,We verwachten dit jaar de riolering wel te vervangen. De extra kosten die het werk met zich mee brengt is lastig in te schatten. We denken aan 10 tot 15.000 euro", zegt een gemeentewoordvoerder.

De werkzaamheden duren naar verwachting tot 5 juli. De gemeente voegt er wel aan toe dat het werk kan uitlopen als er sprake is van slecht weer. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.