Volledig scherm
Arno Arts voor zijn atelier in de Arnhemse wijk Klarendal. Archieffoto Hans Broekhuizen © Hans Broekhuizen

Kunstenaar Arno Arts overleden

ARNHEM - Arno Arts, een van Arnhems bekendste beeldend kunstenaars, is vanochtend na een ziekbed van enkele maanden overleden. Arts werd zeventig jaar.

Arts (Boxmeer, 1947) bezocht de Akademie voor Beeldende Kunsten te Arnhem. Hij begon zijn artistieke loopbaan met het beschilderen van porseleinen borden. In de begintijd maakte hij vooral tekeningen met kleurpotlood. Naast tekeningen, schilderijen en grafiek maakte hij beelden, multiples en conceptuele werken waarbij hij gebruikt maakte van gemengde techniek. Ook werkte hij met glas en keramiek, fotografeert hij en deed hij performances.

Het werk van Arno Arts is verwant aan popart. Hij gebruikte motieven uit de reclame en clichés uit de populaire media en gaf er een spitsvondige draai aan. Terugkerende thema's binnen zijn werk zijn kunst, kunstenaarschap en zelfportret. Arts speelde graag met woorden. Een van zijn lijfspreuken: 'A work of Arts is a Joy Forever'.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.