Zo komt het nieuwe beeld op het dak van het conservatorium ArtEZ in Enschede eruit te zien
Volledig scherm
Zo komt het nieuwe beeld op het dak van het conservatorium ArtEZ in Enschede eruit te zien © ArtEZ Artist Impression

Kunststudenten vinden makkelijk werk

ARNHEM - De werkloosheid onder afgestudeerde hbo’ers is voor het vierde jaar op rij gedaald, namelijk van 4,6 procent in 2016 naar 3,2 procent in 2017. 

Bij ArtEZ hogeschool voor de kunsten in Zwolle, Arnhem en Enschede is dat zelfs nog lager, namelijk 2,1 procent. Dat maakt ArtEZ bekend in een persbericht.

De werkloosheid onder hbo-afgestudeerden is sinds 2013 voortdurend gedaald. In 2017 was 3,2 procent werkloos. De werkloosheidspercentages liggen nu weer op het niveau van tien jaar geleden, vóór de economische crisis.

Lage uitval

Deze resultaten zijn gepresenteerd in de HBO-Monitor 2017. ‘Kunst’ is een zeer selectieve sector binnen het hoger beroepsonderwijs. Met 20.000 toekomstige creatieve professionals vormt deze groep 4 procent van het totaal aantal studenten in het hbo. De omvang van de opleidingen is al jaren stabiel door bewust beleid. Studenten in het hbo-kunstonderwijs hebben een hoge motivatie. Het kunstonderwijs heeft de laagste uitval en het hoogste studiesucces van alle sectoren in het hbo.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.