Kunstwerkplaats op 1 juli weg, maar nog geen nieuwe plek

John Bruinsma

Volledig scherm
Kunstwerk op de Kunstwerkplaats in Schuytgraaf in Arnhem-Zuid. © Erik van 't Hullenaar

Na die datum wil de gemeente Arnhem het terrein rijp maken voor de bouw van enkele honderden woningen. Nu de huizenmarkt is aangetrokken, is haast geboden met de ontwikkeling van het terrein tussen de Minervasingel en de dijk van het spoor tussen Arnhem en Nijmegen.

Vorig jaar werd al duidelijk dat de Kunstwerkplaats haar plek in Schuytgraaf moet verlaten. Het terrein wordt beheerd door kunstenaarscollectief KW37. Beeldend kunstenaars, theatermakers en muzikanten werken er. Zij zitten er al meer dan acht jaar en mochten er tijdelijk blijven. 

Leven in de brouwerij

Volgende maand houdt de kunstenaarskolonie een informele netwerkbijeenkomst om relaties de potentie van de Kunstwerkplaats als culturele broedplaats te laten zien. Niet alleen werken kunstenaars en cultureel ondernemers er aan projecten, de plek brengt ook leven in de brouwerij in de wijk. 

Met cultuurwethouder Gerrie Elfrink volgt nog een gesprek. ,,De mogelijkheden liggen niet voor het oprapen’’, zegt hij. ,,Maar we gaan praten over wat de ideeën zijn en dan kijken of er toch een oplossing is te vinden.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.