Volledig scherm
Archieffoto. © Foto Hufton+Crow

Lekkage station Arnhem veroorzaakt door sabotage

VideoARNHEM - Saboteurs hebben de lekkage in de stationshal van Centraal Station Arnhem op hun geweten. Dat zegt ProRail-woordvoerder Aldert Baas. 

Juist om lekkages in de stationshal te voorkomen, heeft ProRail buiten het station een pomp geplaatst. Die pompt het water weg waardoor het niet langer via het dak de hal in kan lopen. ,,En sindsdien is het probleem opgelost’’, aldus Baas. 

Maar in de nacht van dinsdag op woensdag hebben vandalen het hek doorgeknipt waarachter de pomp staat. Ze hebben vervolgens de slang eruit getrokken. ,,En daardoor kwam het water weer op plaatsen waar wij dat niet willen hebben.’’

LEES OOK: Peperduur Arnhem Centraal Station lek als een mandje 

Definitieve oplossing

De pomp is een tijdelijke oplossing voor de waterproblemen, zoals lekkages en een slechte dakafvoer, waarmee het Arnhem Centraal kampt sinds de opening van anderhalf jaar geleden. Volgens Baas is de pomp binnenkort niet meer nodig. ,,Wij zijn dicht bij een definitieve oplossing.’’

In de vroege ochtend stroomde het water langs de lichtspotjes in het plafond de hal in. Daar werden twee verrolbare afvalcontainers neergezet om het water op te vangen. 

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.