Leontine Borsato verrast Eusebius met half miljoen

VideoARNHEM - De Eusebiuskerk in Arnhem kan werk maken van plannen om het gebouw verder op te knappen. Ambassadeur Leontine Borsato van de BankGiro Loterij verraste directeur Petra van Stijn van de Eusebius maandagmiddag met een gift van een half miljoen euro. 

De loterij verdeelt jaarlijks vele miljoenen uit de opbrengst van de loterij over culturele doelen. De Stichting Eusebius Arnhem had een aanvraag van een half miljoen euro ingediend om de infrastructuur van de kerk te verbeteren.

Het geld is onder meer bestemd om een toegang in de zijbeuken van de kerk aan te brengen, om de toegang tot de grafkelder te verbeteren en om de basis te leggen voor een permanente expositie over de geschiedenis van de kerk.  

Dinsdag wordt tijdens een goededoelengala in Laren bekend hoeveel de BankGiro Loterij in totaliteit over Nederlandse culturele doelen verdeelt. Vorig jaar ging het om ruim 66,9 miljoen euro. 

Volledig scherm
Ambassadeur Leontine Borsato (rechts) van de BankGiro Loterij verraste directeur Petra van Stijn van de Eusebius met een gift van een half miljoen euro.
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.