Volledig scherm
Lichtjesavond op Begraafplaats Harten in Renkum. © Marc Pluim

Lichtjesavond Begraafplaats Harten opnieuw drukbezocht

RENKUM - De lichtjesavond op Begraafplaats Harten in Renkum trok woensdagavond opnieuw vele honderden belangstellenden. De avond waarbij nabestaanden door een kaarsje te branden even kunnen stilstaan bij overleden familieleden werd in 2015 voor het eerst gehouden. 

Toen werd de organisatie nog overvallen door de overweldigende belangstelling. Dit jaar stond er dan ook een tent met een beeldscherm voor het gebouw om ook de mensen waarvoor in de tot op de laatste plek bezette aula geen plaats meer was het programma te laten volgen. 

Meer dan honderd namen

Na een korte plechtigheid met muziek en troostende woorden werd er, met een kaarsje in de hand, een korte wandeling gemaakt naar het hart van de begraafplaats, waar de meer dan honderd namen van de overledenen één voor één werden voorgelezen.

In de regio Arnhem zijn deze week nog meer lichtjesavonden op begraafplaatsen. Vrijdag op begraafplaats Heiderust in Rheden, aanvang 18.00 uur. Ook op Moscowa in Arnhem begint er vrijdag om 18.00 uur een lichtjesavond. Op woensdag 13 december begint de lichtjesavond op Begraafplaats Noord en Zuid om 19.30 uur. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.