Penetrante geur na vondst dode bewoner geeft overlast in Velpse flat

VideoARNHEM - Bewoners van een flat aan de Aalscholversingel in Velp klagen over stankoverlast vanuit een woning. De bewoner ervan zou bijna drie weken dood in huis hebben gelegen nadat hij was overleden. Zijn woning, waar het een bende is van lege bierblikken en vuilniszakken, is nog niet schoongemaakt.

De bewoners hebben een beroep gedaan op de gemeente Rheden om in te grijpen. Zij hebben onder meer aangegeven dat de penetrante lucht op hun keel slaat. De gemeente treedt vooralsnog niet op, op grond van een advies van de GGD. 

Basis

Volledig scherm
De flat aan de Aalscholversingel in Velp, waar bijna drie weken lang een lijk lag. Buren zeggen vanwege de stank met gezondheidsklachten te kampen. © Marc Pluim

De gezondheidsdienst heeft de gemeente Rheden aangegeven zo snel mogelijk met de nabestaanden een oplossing te vinden. Dat is tot op heden niet gelukt. Volgens de gemeente ontbreekt op dit moment de juridische basis om op eigen gezag de woning binnen te treden. Die zou er zijn als van een risico voor de volksgezondheid sprake is. Volgens de GGD is dat nog niet aan de orde.   

,,We moeten eerst ziek worden voordat er wordt ingegrepen’’, concludeert buurvrouw Marinda van Doorne.

}xml:space="preserve">
Download De Gelderlander nieuwsapp!Klik hier voor iOS of hier voor Android!
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.