Loomheid troef bij Park Picknick

videoARNHEM - Loom in de beste zin van het woord. Zo was de tweede editie van Park Picknick in Park Presikhaaf dit weekend het beste te omschrijven. Dit keer lag het accent niet als vorig jaar op voedselverspilling, maar op lokale producten. Een markt en tegelijk een picknick. 

Veel Arnhemmers namen het ervan in het zonovergoten park. Een (vegetarische) hamburger met een lokaal gebrouwen biertje ging er bij velen in. 

Stadslandbouw

Groen Arnhem en Slow Food Youth Network zorgden voor de tweede keer voor de organisatie van het evenement. ,,We willen Arnhemmers kennis laten maken met al het lekkere eten en drinken dat in de regio te vinden is. Vorig jaar wilden we mensen wijzen op voedselverspilling en dit jaar hebben we ons gericht op de lokale voedselmarkt en stadslandbouw’’, vertelt organisator Sanne Blok.

Behalve voor voedsel had Park Picknick aandacht voor het klimaat. Op de achtergrond klonken het zachte tromgeroffel op djembés. Aan het begin van de voedselmarkt met elf standhouders konden kinderen een waterbaan maken bij de (knutsel)Burgemeester van Buiten.

Volledig scherm
Piucknick in Presikhaaf © Eric Van Der Vegt
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.