Man (25) vrijgesproken van misbruiken slapende vrouw op feestje in Arnhem

ARNHEM/ ELST - Een 25-jarige man uit Elst is maandag vrijgesproken van het seksueel misbruiken van een vriendin op een feestje in Arnhem in juni 2016. De vrouw zegt dat ze in slaap was gevallen in de tuin en wakker schrok toen ze merkte dat er iemand aan haar zat. 

Volgens haar ging het om de man uit Elst.

De officier van justitie eiste twee weken geleden een gevangenisstraf van een jaar waarvan vier maanden voorwaardelijk. De man ontkende, maar de officier zag genoeg steunbewijs in de Whatsapp-berichten die de twee elkaar stuurden. Daarin verwijt de vrouw hem dat hij veel te ver is gegaan en biedt de man zijn excuses aan.

Enkel aangeraakt

De rechtbank oordeelde anders. De man zei dat hij zijn excuses had aangeboden voor het feit dat hij naast de vrouw was gaan liggen en haar enkel had aangeraakt. De rechtbank vindt dit niet onaannemelijk. Daar komt bij dat er nog een man naast de vrouw lag die aan haar gezeten kan hebben. 

Volledig scherm
© Thinkstock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.