Volledig scherm
De man die de verwarde man overmeesterde. © Politie Dieren

Man die bij verwarde Nijmegenaar op rug sprong, krijgt bloemetje

DIEREN - De politie heeft gisteravond een bloemetje gegeven aan een man die op heldhaftige wijze een 25-jarige Nijmegenaar overmeesterde die met een mes dreigde zichzelf wat aan te doen. De verwarde man drong 19 maart het Chinese restaurant 'Mijn Vriend' aan de Doesburgsedijk in Dieren binnen.  

De 'alerte burger' heeft die avond de verwarde Nijmegenaar in bedwang gehouden, aldus de politie op Facebook. De verwarde man richtte een mes op zichzelf, waarna de voorbijganger op zijn rug sprong. Dat gaf andere omstanders de kans om het mes uit de hand van de verwarde man te grissen. 

En dat heldhaftige optreden verdient een bloemetje, aldus de politie. 'Onder het genot van een kopje koffie is gisteren het incident nog een besproken'.

Arrestatie

De politie heeft de Nijmegenaar die avond nog gearresteerd

De verdachte heeft daarna op de weg naar het politiebureau nog enkele keren geprobeerd zichzelf te verwonden door hard met zijn hoofd op de autoruit te bonken. Dat deed hij daarna in de cel weer. Daarom is hij ter observatie met verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

Volledig scherm
Chinees Restaurant Mijn Vriend. © Martijn Heitink/Persbureau Heitink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Schietpartij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioenstaking: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’
    PREMIUM
    video

    Schietpar­tij in Utrecht werpt schaduw over Arnhemse pensioen­sta­king: ‘Actie voeren zou heel ongepast zijn’

    ARNHEM - Arnhem had maandag de stakingshoofdstad van Oost-Nederland moeten worden. Het treinverkeer bij Arnhem Centraal lag vroeg in de ochtend al plat en voor het provinciehuis stond een grote bijeenkomst met 1.500 man gepland om actie te voeren voor een ‘goed pensioen’. Door een schietpartij in een tram in Utrecht met een vreselijke afloop waren de gedachten van veel stakers compleet ergens anders.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.