Volledig scherm
De auto van de man botste met hoge snelheid tegen de botsabsorber. © Roland Heitink / Persbureau Heitink

Man zwaargewond bij botsing met botsabsorber in Arnhem

ARNHEM - Bij een ongeluk op de Andrej Sacharovbrug in Arnhem is maandagavond een automobilist zwaargewond geraakt. De man botste, door nog onbekende oorzaak, met hoge snelheid tegen een zogeheten botsabsorber.

Onder meer een mobiel medisch team is per helikopter ter plaatse gekomen. Nadat het slachtoffer stabiel was, is hij met spoed naar het ziekenhuis gebracht.

Onderzoek

Vanwege het ongeluk was de Pleijroute (N325) in de richting van GelreDome urenlang afgesloten. De politie is een onderzoek gestart naar de oorzaak van de botsing.

Een botsabsorber is een voertuig dat gebruikt wordt om botsingen op te vangen. Deze wagens worden veelal ingezet bij wegafzettingen. Het voorste deel van de absorber is voorzien van een botskussen. Dit zorgt ervoor dat voertuigen die tegen de wagen rijden snel tot stilstand worden gebracht. Hierdoor wordt de veiligheid van de mensen achter de absorber vergroot. 

Voor de zichtbaarheid is de absorber voorzien van een grote, lichtgevende, pijl die weggebruikers erop attendeert een andere rijbaan te nemen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

In samenwerking met indebuurt Arnhem

Arnhem e.o.