Burgemeester Marcouch (m) neemt een manifest met aanbevelingen voor de kunst in ontvangst van Joram Kraaijeveld (l) en Lene Grooten (r).
Volledig scherm
Burgemeester Marcouch (m) neemt een manifest met aanbevelingen voor de kunst in ontvangst van Joram Kraaijeveld (l) en Lene Grooten (r). © DG

Marcouch ontvangt pleidooi voor steun aan kunst

ARNHEM - Behoud ateliers en broedplaatsen als Kunstwerkplaats Schuytgraaf en betrek kunstenaars bij de ontwikkeling van nieuw stadsbeleid. Dat is een deel van het advies dat de Kunstenbond, de vakbond voor kunstenaars in Nederland, geeft aan de Arnhemse politiek. 

16 reacties

 • Jeanne

  5 jaar geleden
  Nee hoor. Jouw weigering om uitleg te geven wat je nu precies bedoelt, schept ruimte voor misinterpretatie. Zo is jouw reactie te lezen als een pleidooi om islamitische waarden hier in kunstwereld in Nederland over te nemen, zodat er tenimste geen afbeeldingen van mensen meer worden gemaakt. Dus... Volgende keer wanneer iemand in communicatie met je gaat (je een vraag stelt), misschien iets minder eh... kortaf? Communiceren is ook een Kunst, OttoB.. ;-)
 • Rinus

  5 jaar geleden
  Martin. Ook een leugen... De kunst in de kelders zijn al grotendeels verkocht. Het meeste geld van de verkoop is naar de voedselbank gegaan. Het werk was afkomstig van aankopen gedurende de BKR-regeling, die al in 1985 is afgeschaft. Wanneer stop je nu eens met die laster?
 • Rinus

  5 jaar geleden
  Martin. Pure leugens en laster. Praatte je ook maar zo stoer als het ging om boeren, sporters en multinationals. Kunstenaars krijgen van de gemeente Arnhem namelijk nul subsidie. De meeste kunstenaars hebben gewoon een laag betaald bijbaantje om hun rekeningen te betalen.
 • OttoB

  5 jaar geleden
  Ach ik zie dat er al weer een clubje gemobiliseerd is. Een clubje dat kennelijk maling heeft aan kunst, een clubje dat zelfs bereid is om volkomen kritiekloos de onvrijheid van kunstuiting van andere culturen te accepteren.
 • Waarom

  5 jaar geleden
  Jouw hypotheek renteaftrek is ook betaald door de staat.
 1. Feestje voor boeren, bouwvakkers en bierdrinkers is vooral stoom afblazen: ‘Klotetijd achter de rug’
  PREMIUM
  4

  Feestje voor boeren, bouwvak­kers en bierdrin­kers is vooral stoom afblazen: ‘Klotetijd achter de rug’

  ARNHEM - De tweede editie van Warkende Helden, aankomende zaterdag in het Arnhemse GelreDome, is een feestje voor boeren, bouwvakkers en bierdrinkers. Maar ook voor de bakker om de hoek die ’s ochtends om half vijf al de eerste saucijzenbroodjes in de oven schuift, zegt mede-initiatiefnemer Wim ‘Salabim’ van Aperlo. ,,Eigenlijk is het voor iederéén bestemd. We hebben een klotetijd achter de rug, het is tijd om even goed stoom af te blazen.”

In samenwerking met indebuurt Arnhem